Salg af kunst online er i voldsom vækst

Som det fremgår herunder, er andelen af malerier og kunst i det hele taget, der sælges via nettet, i meget høj vækst. Idag sælges omkring 20% af al kunst online, voksende fra ca. 10% før Covid19.

Det svarede i 2021 til at der blev solgt kunst på internettet for ca. 95 mia kroner, og tendensen er klar - flere og flere er åbne overfor tanken om at købe kunst på nettet, og Covid19/corona har her været en sjælden medspiller, da det har tvunget mange til at lægge deres adfærdsmønstre om.

Heldigvis er coronaen gledet lidt mere i baggrunden, men det ændrer ikke på, at kunstinteresserede nu har fået øjnene op for de mange muligheder online - f.eks. det faktum at geografien ingen rolle spiller, og man som potentiel køber ikke behøver at bekymre sig om de geografiske udfordringer ved at skulle besøge et fysisk galleri, men blot i ro og mag kan betragte og handle hjemmefra, og samtidig med den garanti, at det købte værk blot kan returneres efter 14 dage, såfremt det ikke passer ind i ens hjem...for intet slår, at se det købte maleri hænge i eget hjem - hvor man i fred og ro kan vurdere om forelskelsen varer ved :)

  


In den Einkaufswagen legen